Godsvagnen

I hjärtat av Hammarby Sjöstad har Berg | C.F. Møller ritat nya flerbostadshus, med fokus på miljöriktigt byggande och anpassade bostäder och gårdar för stora familjer. Skanska var beställaren och hade ansvaret för fasaden med alla dess delar.
Kvarteret Godsvagnens gestaltning tar upp det specifika läget mellan Heliosparken och Virkesvägen, med gröna rekreativa miljöer i kombination med stadens myllrande liv och tydliga definition mellan privat och offentligt. De tre fristående byggnaderna och lamellhuset ramar in det samlade storgårdskvarteret.

Projektet omfattar 29 000 m2, med 366 lägenheter och en förskola. Rummen mellan husen ger kvarteret och Heliosparken dagsljus och värdeskapande siktlinjer. Heliosparken får en stadsmässighet med aktiva och publika bottenvåningar som ger mervärde till parkens rekreativa funktion.

Byggnadernas nedre volym i tegel har ett enkelt uttryck, medan de ovanliggande blocken, med putsad fasad, har ett mer varierat uttryck med bl.a. utanpåliggande balkonger. Taken används som gemensam terrass och rekreativ yta, med klimatrum/orangerier som kan användas av de boende året runt för olika aktiviteter.

Projektet er ritat av Berg | C.F. Møller i samarbete med Kjellander Sjöberg och Andersson Jönsson Landskapsarkitekter, för Sjöstadsbo AB (Skanska + Areim).

Beställare:

Image Description

Plats:

Hammarby Sjöstad, Stockholm

Färdigställt:

Pågående

Fler | Projekt

Fasadera Godsvagnen

Godsvagnen

Hammarby Sjöstad, Stockholm

I hjärtat av Hammarby Sjöstad har Berg | C.F. Møller ritat nya flerbostadshus, med fokus på miljöriktigt byggande och...

Läs mer
Fasadera Skattkistan

Skattkistan

Älvsjöstaden, Stockholm

Skattkistan består av två hus i sex respektive sju våningar med ljusa och moderna lägenheter om ett till fyra rum och...

Läs mer
Fasadera Solstrålen

Solstrålen

Älvsjöstaden, Stockholm

Med JM som vår beställare fick vi äran att göra fasaden till projekt Solstrålen som är en del av JMs satsning Älvsjös...

Läs mer
Image Description

Nyfiken på om Fasadera kan hjälpa er?

Vi tror att den som ser sig själv som bäst förmodligen redan har slutat att vara bra. Därför utmanar vi alla i branschen – men framför allt oss själva – att bli Sveriges bästa fasadentreprenör. Kontakta oss idag så berättar vi mer!

- Marcin Stobierski, VD.