Liljekonvaljen

Med Skanska som beställare fick vi äran att göra fasaderna på ett av deras första Svanenmärkta flerbostadshus, Liljekonvaljen.

Svanen ställer krav på byggprocess, material och energibehov. Hänsyn tas till miljön genom hela tillverkningsprocessen, från råvaror till färdig byggnad. Förutom hänsyn till yttre miljö borgar också kriterierna för en god inomhusmiljö.

Svanenkriterierna ställer krav när det gäller hälso- och miljöfarliga ämnen i ingående material, ventilationsmätningar, radonmätningar, material- och kvalitetskontroll för att undvika inbyggda fuktskador etc.

En mycket arbetskrävande del i arbetet med att söka licens är den omfattande materialförteckningen och alla intyg som måste samlas in från alla materialleverantörer för att man verkligen ska ha koll på allt man bygger in i huset. Det är gediget arbete som borgar för ett tryggt boende i många år framöver. Helt rätt eftersom ett hus ska kunna stå i minst hundra år.

Vi på Fasadera vill tacka alla involverade för ett grymt projekt!

Beställare:

Image Description

Plats:

Järvastaden, Stockholm

Färdigställt:

2016

Fler | Projekt

Fasadera Godsvagnen

Godsvagnen

Hammarby Sjöstad, Stockholm

I hjärtat av Hammarby Sjöstad har Berg | C.F. Møller ritat nya flerbostadshus, med fokus på miljöriktigt byggande och...

Läs mer
Fasadera Skattkistan

Skattkistan

Älvsjöstaden, Stockholm

Skattkistan består av två hus i sex respektive sju våningar med ljusa och moderna lägenheter om ett till fyra rum och...

Läs mer
Fasadera Liljekonvaljen

Liljekonvaljen

Järvastaden, Stockholm

Med Skanska som beställare fick vi äran att göra fasaderna på ett av deras första Svanenmärkta flerbostadshus, Liljek...

Läs mer
Image Description

Nyfiken på om Fasadera kan hjälpa er?

Vi tror att den som ser sig själv som bäst förmodligen redan har slutat att vara bra. Därför utmanar vi alla i branschen – men framför allt oss själva – att bli Sveriges bästa fasadentreprenör. Kontakta oss idag så berättar vi mer!

- Marcin Stobierski, VD.